Ryhtyisinkö endurokouluttajaksi?

Enduro eli maastomoottoripyöräily on todella mukava ja kaikenikäisille sopiva harrastus. Enduro tarkoittaa maastomoottoripyörillä pelloilla, metsissä ja erilaisissa maastoissa ajettavaa luotettavuusajoa tarkan minuuttiaikataulun mukaisesti. Enduroa voi ajaa sekä harrastus- että kilpailupohjalta. Enduropyörät ovat eri kokoisia ja tehoisia, joten enduro sopii sekä miehille että naisille, pojille ja tytöille.

Endurokuljettajaksi voi oppia kuka tahansa kaksipyöräisistä ja moottoriurheilusta kiinnostunut henkilö. Koulutusta enduroon on tarjolla paikallisten ja alueellisten moottorikerhojen toimesta sekä enduroa käsittelevien videoiden avulla. Joko iloinen endurokärpänen on päässyt puremaan myös sinua? Älähän huolehdi, sillä seuraavaksi sukellamme enduron maailmaan tutkimalla, miten eri tavoin suosittua maastomoottoripyöräilyä voi oppia ja harrastaa.

Miten endurokouluttajaksi?

Endurokouluttajan työ voi olla sivutoimista oman muun työn ohella tai se voi olla vaikkapa kokopäiväinen työ. Monet moottoriurheilualan liikkeen omistajat ovat alkaneet vetää endurokursseja joko itse tai palkkaamalla kyseiseen työhön motivoituneen enduron ammattilaisen.

Endurokouluttaja saa työt hyvin käyntiin organisoimalla aikataulunsa tarkasti. Tiesitkö, että tunnettu ja suosittu Lime technologies -järjestelmä auttaa luomaan tarkan aikataulun työhön liittyville tapaamisille, työhön liittyville messuille, kokouksille ja markkinointikampanjoille. Jos toimit moottoriurheilualan yrittäjänä, on tärkeää saada työn lisäksi nauttia vapaa-ajasta. Hyvään asiakkuudenhallintaan liittyvä CRM-pohjainen Lime technologies -järjestelmä auttaa sinua luomaan täydellisen mainoskampanjan ja löytämään kaikki asiakastiedot todella nopeasti. Lisäksi voit integroida Lime technologies -järjestelmään kulkemaan mukanasi tietokoneille, matkapuhelimelle ja tabletille. Miten helppoa ja mukavaa kaikki onkaan, kun helppokäyttöinen ja asiakasystävällinen järjestelmä on aina käytettävissäsi. Endurokouluttajan työ ei voisi olla enää helpompaa, kun oman kiinnostuksen ja motivaation lisäksi, palveluksessasi on ainutlaatuinen Lime technologies -järjestelmä. Yrittäjänä voit itse hallita kyseistä järjestelmää ja tehdä siihen tarvittavia muutoksia, joten ei muuta kuin tutustumaan järjestelmään jo tänään. Ja sitten vain valmistautumaan kouluttajana tai koulutettavana viikon tähtihetkelle, eli endurokoulun tai kurssin odotetulle oppitunnille!

Lähde endurokurssille

Suosituilla endurokursseilla on mukavaa. Kurssin aikana opit perusasiat maastomoottoripyöräilystä sekä teoriassa että käytännössä. Kurssin kuluessa tutustut myös innokkaisiin, taitaviin ja samanhenkisiin harrastajiin. Enduromies on tee-se-itse-mies, joten kursseilla saat myös käytännön opastusta pyörän huoltoon ja korjaamiseen.

Täekeää kurssin antia ovat myös seuraavat asiat: pyörän käynnistäminen, jarrutus sekä kääntö- ja kiihdytysharjoitukset. Kursseilla opitaan myös, miten oja ylitetään sekä kuinka ajetaan lumispooreissa ja eri tyyppisissä maastoissa.

Ilmoittaudu endurokouluun

Tai palaisitko mielelläsi vaikka koulunpenkille? Opiskeleminen avartaa ja mikäs sen mukavampaa silloin, kun se koskee rakasta harrastusta. Endurokouluun voit ilmoittautua, olet sitten vasta-alkaja tai jo pidemmän aikaa enduroa harrastanut henkilö. Endurokoulussa maastomoottoripyöräilyä harjoitellaan monissa vaativissa olosuhteissa, kuten sateessa, helteellä tai lumella. Enduroa ajetaan maanomistajan luvalla metsissä ja pelloilla sekä toisinaan myös asfaltilla. Endurokoulussa harrastajia ja tulevia enduron ammattilaisia kouluttaa aina pätevä enduroa vuosia ajanut kuljettaja.

Endurokouluttajat saattavat olla jopa 30-40 vuotta lajia harrastaneita. Kouluttajana voi toimia myös esimerkiksi kilpakuljettajana ollut nuorempi lajin harrastaja. Kaikista tärkein vaatimus endurokouluttajalla on, että hän rakastaa kyseistä lajia ja on motivoitunut kertomaan endurosta myös muille. Endurokouluissa- ja kursseilla käydään läpi myös lajiin liittyviä turvallisuusvaatimuksia sekä opetellaan käyttämään kypärää ja oikeanlaista ajoasua aina enduropyörän päälle istuttaessa.

Endurokouluja ja -kursseja voivat vetää sekä yksityiset henkilöt että yritykset. Koulutusta järjestävät myös Suomen Puolustusvoimat. Suomen Puolustusvoimat ovat jo vuosia järjestäneet endurokoulutusta Puolustusvoimien palveluksessa oleville moottoripyöräläheteille. Ilmoittaudu sinäkin lähelläsi sijaitsevaan endurokouluun tai -kurssille ja aloita mielenkiintoinen ja vauhdikas enduroharrastus heti ensi tilassa!