Päijänteen ympäriajo saanut MM-osakilpailuaseman

Päitsillä ajetaan seuraavan kerran MM-tasolla.

Päijänteen ympäriajo eli tuttavallisimmin Päitsi on yksi Suomen vanhimpia yhtäjaksoisesti järjestettyjä urheilukilpailuja. Päijänteellä on ajettu jo vuodesta 1927 ja perinne jatkuu aina yhtä elinvoimaisena kuin alkuvuosinakin. Päijänteen ympäri-ajoa on aina ajettu kevättalvisin, jolloin olosuhteet Päitsillä saattavat olla kuljettajien kannalta todella haastavat. Sisukkaasti on kuitenkin menty eteenpäin ja tuleva vuosi 2017 on Päitsille pelkkää juhlaa, sillä silloin Päijänteen ympäriajon status muuttuu. Ensi maaliskuussa 25.-26.3.2017 ajettava kisa on nyt Suomessa ajettava Enduron MM-osakilpailu. Viimeinkin Päijänteen ympäriajo on saavuttanut tämän luokan osakilpailuaseman! Tapahtuma alkaa 23. maaliskuuta Vierumäellä ja päättyy 26. maaliskuuta Helsingin Malmin lentokentällä. Tutustu nettisivuihimme http://www.paijanne-enduro.fi/ ja tule mukaan kuljettajaksi tai yleisöksi paikanpäälle.

Uskallatko tulla ajamaan MM-Päitsille?

Ensi vuoden maaliskuussa 2017 Päijänteellä ajetaan vihdoin enduron MM-osakilpailuja. Päijänteen ympäriajo ajetaan 82. kerran ja ensimmäistä kertaa MM – osakilpailuna. Paikanpäälle ajamaan pääsevät kaikki Endurosta kiinnostuneet ja sitä harrastavat. Ajotapahtuma on avoin niin harrastajille kuin myös SM- ja MM-sarjan kuljettajille. Juhlavuoden kunniaksi ensikertalaisia ja harrastajia suorastaan kutsutaan Päijänteelle ajamaan. Eli nyt jos koskaan kannattaa tulla mukaan ajamaan Enduroa. Aivan kylmiltään ei kuitenkaan kannata mukaan lähteä, mutta pienellä harjoittelulla ajamaan oppii tarvittaessa nopeastikin. Useimmilla paikkakunnilla on Enduro-yhdistyksiä, jonka jäseneksi voi liittyä kuka tahansa lajista kiinnostunut henkilö. Enduro-yhdistyksessä löytää samanhenkisiä ystäviä, pääsee harjoittelemaan kerhon reiteille ja saa hyviä vinkkejä pyörän käsittelystä ja huollosta. Ajamaan oppii ajamalla, tervetuloa Päitsille!

Vaatimuksia Päijänteen ympäriajoon tulevalle kuljettajalle

Päijänteelle ajamaan tulevan kuljettajan on helppo täyttää järjestäjän asettamat vaatimukset. Ensimmäiseksi vaaditaan, että ajamaan tuleva kuljettaja on jonkin moottorikerhon jäsen ja kuljettajalla on oltava Suomen Moottoriliiton eli SML:n myöntämä, voimassaoleva ajo- tai kertalisenssi, jonka voi lunastaa Päitsin ilmoittautumisen yhteydessä. Lisäksi ajamaan tulevalla kuljettajalla on oltava voimassa oleva ajokortti, jonka ajokorttiluokka vastaa käytettävää moottoripyörää. Muita muodollisia vaatimuksia ei ole, mutta suositeltavaa on, että kuljettajalla on hyvä peruskunto ja joitakin ajotunteja jo takanaan. Enduromies on myös “tee-se-itse-mies”, joten pyörän tekniikka on hyvä olla hallinnassa. Valmistautumatta kisaan ei kannata lähteä, sillä itselle on helpompaa, kun kaikki sujuu hyvässä hengessä ilman suurempia ongelmia. Tarvitset myös kunnolliset ajovarusteet, ja niiden lisäksi kypärän, hartia- ja polvisuojat. Ota lisäksi huomioon reitillä ajavat muut kuljettajat, kisaillaan reilussa hengessä!