Löydä paras rahoitusvaihtoehto enduropyörän hankintaa varten

Enduro on moottoripyörien luotettavuusajoluokkaan kuuluva vaativa kisamuoto. Tässä lajissa endurokuskit kisaavat mitä erilaisemmissa, jopa hyvin haastavissa maasto-olosuhteissa. Vaikeat maastoreitit vaativat luonnollisesti paljon myös moottoripyörältä ja laiterikoilta ei voida välttyä. Ylimääräisiä huoltoja joudutaan myös tekemään ja pyöriä uusimaan säännöllisesti. Tämä kaikki vaatii rahaa. Vaikka rahoittaisit enduroharrastuksen tai lapsesi harrastuksen tuloillasi, niin toisinaan saattaa tulla yllättäviä menoja, joista tietysti kalleimmat liittyvät uuden moottoripyörän hankintaan. Mikäli olet aloittamassa harrastusta, niin silloin kaikki kulut tulevat kerralla maksettavaksi. Toki enduropyörien ja tarvikkeiden jälleenmyyjillä on käytössään erilaisia rahoitusvaihtoehtoja, mutta usein tulee edullisemmaksi kilpailuttaa luotot ja ottaa edullinen kulutusluotto myyjäliikkeen tarjoaman rahoituksen sijaan. Näin saat myös moottoripyörän saman tien nimiisi.

Tänä päivänä kulutusluotoissa on suuria eroja keskenään. Erot ovat ennen kaikkea koroissa ja kuluissa. Mikäli sinulla löytyy reaalivakuuksia, niin vakuudellinen pankkilaina on usein paras vaihtoehto siinä tilanteessa. Mikäli reaalivakuuksia ei löydy, niin sinun kannattaa kilpailuttaa lainat lainojen vertailupalvelun avulla. Annamme tässä kirjoituksessa sinulle neuvoja lainojen kilpailuttamista varten.

Lainat kannattaa kilpailuttaa aina

Nykypäivänä kulutusluottoja tarjoavia yhtiöitä on Suomen lainamarkkinoilla jo kymmeniä. Suomalaista alkuperää olevien pankkien ja rahoituslaitoksien lisäksi markkinoille on tullut useita ulkomaalaisia rahoituslaitoksia. Kuluttajan näkökulmasta vaihtoehtojen lisääntyminen on toki positiivinen asia. Kuitenkin vaihtoehtojen paljous asettaa lainanhakijan myös entistä haastavampaan tilanteeseen, koska toinen toistaan paremmalta kuulostavien lainatarjouksien joukosta on vaikeaa löytää itselleen paras vaihtoehto. Lainatarjouksien esimerkkilaskelmat korosta ja kuluista ovat kuitenkin vain viitteellisiä. Luottoarviointi tehdään aina henkilökohtaisesti ja korko

voi olla lopullisessa lainatarjouksessa paljon suurempi kuin mainoksessa mainittu esimerkkikorko on. Lainojen kilpailuttaminen kannattaa jo ajan ja vaivan säästämiseksi. Rahalaitoksen kulutusluottojen kilpailutuspalvelussa voit yhdellä hakemuksella saada jopa kymmeniä lainatarjouksia. Hakeminen on täysin veloituksetonta, eikä sido myöskään sinua mihinkään. Voit hakea esimerkiksi lainaa 20000 euroa ja katsoa millaisia tarjouksia saat.

Rahalaitos on luotettava lainanvälittäjä, joka on toiminut reilun 10 vuoden ajan suomalaisilla lainamarkkinoilla. Rahalaitos on toiminut luotettavana lainanvälittäjänä jo vuodesta 2011 lähtien. Rahalaitos on tarkka yhteistyökumppaneistaan ja kumppaneina onkin ainoastaan tunnettuja ja vakavaraisia pankkeja ja rahoituslaitoksia. Yhdellä hakemuksella tavoitat yli 25 yhteistyökumppania. Mikäli hakisit itsenäisesti lainaa kaikilta näiltä yhtiöiltä, niin varovaisestikin arvioituna hakemiseen kuluisi useita tunteja.

Miten lainojen kilpailutus tapahtuu käytännössä?

Rahalaitoksen vertailupalvelun kautta lainojen kilpailuttaminen käy vaivattomasti. Vaikka hakeminen on helppoa ja nopeaa, niin suosittelemme hakemuksen täyttämisessä tarkkuutta, sillä lainatarjouksia saat hakemuksessa antamiesi tietojen perusteella. Suurin osa pankeista ja rahoituslaitoksista tekevät luottoarvioinnin automaattisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että saat päätöksen lainasta nopeimmillaan parissa minuutissa. Lainojen maksu ja mahdollisten lisäselvityksien käsittely hoituvat luottofirman aukioloaikojen puitteissa.

Vaikka laina on mahdollista saada nopeastikin tilille, niin tarjouksia kannattaa harkita rauhassa, ja päätöstä ei ikinä kannata tehdä, ellei ole aivan varmasti perehtynyt luoton kuluihin. Lue siis luottoehdot rauhassa ja tarkasti läpi ennen hyväksymistä. Ennen kaikkea kannattaa selvittää, että mikä on lainan todellinen vuosikorko. Todellinen vuosikorko tarkoittaa kaikkia lainaan liittyviä kuluja nimelliskoron lisäksi.